Czyszczenie w przemyśle spożywczym

Doskonale wiemy, że w branży spożywczej panują najwyższe standardy czystości. Oferujemy naszą pomoc w usuwaniu zanieczyszczeń, również tych niewidocznych gołym okiem!

Wszędzie tam, gdzie przerabia się lub przechowuje produkty spożywcze, dochodzi do rozwoju drobnoustrojów. Dlatego prawidłowość przeprowadzenia procesu mycia i dezynfekcji jest niezwykle istotna. Nasza firma specjalizuje się w kompleksowym czyszczeniu obiektów przemysłowych, hal produkcyjnych, magazynowych oraz przygotowaniem obiektów pod względem czystości do audytu ISO i odbioru inwestorskiegoWykorzystujemy jedynie ekologiczne metody, dozwolone do stosowania w przemyśle spożywczym.

Podczas całego procesu niezmiernie ważne jest, by dotrzeć do wszystkich, nawet trudno dostępnych zakamarków i szczelin, w których mogą namnażać się drobnoustroje. Dotyczy to nie tylko powierzchni hal produkcyjnych, ale również wszelkiego rodzaju taśm, maszyn czy poszczególnych elementów urządzeń, które mają bezpośredni lub pośredni kontakt z żywnością. Prawidłowo przeprowadzone zabiegi czyszczenia i dezynfekcji redukują liczbę drobnoustrojów o 8-10 cykli logarytmicznych.


Czyścimy skutecznie i ekologicznie!

Technologię, sposób mycia oraz wykorzystywane urządzenia zawsze dopasowujemy do indywidualnych potrzeb klientów. Dysponujemy wysokiej klasy specjalistycznymi parownicami firmy OTTIMO, usuwającymi najtrudniejsze zanieczyszczenia technologią suchej pary. Metoda ta efektywnie niszczy również mikroorganizmy, bakterie, grzyby itp. bez konieczności stosowania szkodliwych detergentów.

Oferujemy usługi w zakresie:

  • Czyszczenie i odtłuszczanie sufitów, ścian i urządzeń – zarówno w niewielkich pomieszczeniach, jak i obszernych halach produkcyjnych. Dzięki zastosowaniu technologii parowej możemy szybko i skutecznie wyczyścić nawet bardzo duże powierzchnie.
  • Czyszczenie konstrukcji stalowych – tego rodzaju konstrukcje, stosowane na przykład w magazynach czy mroźniach, są podatne na działanie środków chemicznych. Stosując metodę czyszczenia suchą parą elementy stalowe nie są narażone na żadne uszkodzenia.
  • Mycie elementów oświetlenia, wentylatorów – oraz innych trudno dostępnych miejsc. Dzięki zastosowaniu parownicy możemy dotrzeć tam, gdzie niemożliwe byłoby użycie innych metod.
  • Czyszczenie elewacji wewnętrznej/zewnętrznej – dzięki zastosowaniu odpowiedniej metody możemy dokładnie umyć i zdezynfekować wszelkiego rodzaju duże powierzchnie, w tym elewacje budynków.
  • Czyszczenie urządzeń i maszyn – dogłębne mycie w trudno dostępnych miejscach, bez konieczności rozbierania całego urządzenia na części. Sucha para dociera do każdego otworu i szczeliny, także do niewidocznych miejsc.

Korzyści czyszczenia suchą parą:

  • Czyszczenie jest bardzo efektywne
  • Czyszczenie na sucho, nie ma ryzyka zalania urządzeń
  • Brak odpadów i chemikaliów,
  • Bezpieczeństwo dla ludzi i środowiska,
  • Wysoka dokładność.

Eco-Service oferuje usługi czyszczenia w przemyśle spożywczym, a także mycie powierzchni w zakładach przetwórstwa, halach handlowych, hotelarstwie i wszędzie tam, gdzie zachodzi konieczność zadbania o higieniczną czystość przestrzeni. Ponadto oferujemy dezynfekcję ozonem, osuszanie wnętrz oraz czyszczenie dachów, elewacji, kostki brukowej itp. Podczas prac wykorzystujemy jedynie ekologiczne technologie i środki dezynfekcyjne, niewpływające negatywnie na środowisko naturalne.

Czyszczenie w przemyśle spożywczym. Skutecznie, ekologicznie i szybko tylko z Eco-Service

czyszczenie w przemyśle spożywczym - eco-service.pl

Czyszczenie w przemyśle spożywczym – jakie czynniki decydują przy ustalaniu ostatecznej ceny ?

Usługi czyszczenia i dezynfekcji wykonujemy na terenie województwa lubelskiego, podkarpackiego, mazowieckiego oraz świętokrzyskiego. Możliwe również zlecenia na terenie całego kraju i za granicą. Oferujemy korzystne warunki dla firm oraz instytucji w razie potrzeby pracujemy
w weekendy i święta.

Wystawiamy Faktury VAT

Serdecznie Zapraszamy

Eco-Service